• Fredrik Johansson
  • Magnus Ahlqvist
  • Helena Eriksson
  • David Granström
  • Robin Sundberg
  • Britt-Marie Rauman Krohn
  • Henrik Larsson
  • Sofie Pexer
  • Peter Kemi
  • Olov Nilzén
  • Olle Hellström
  • Ludde Wästfelt
  • Helén Fagerström
  • Carola Waara
  • Lena Strömbäck
  • Fredrik Karlsson
  • Pär Wallin
  • Ronny Olovsson
  • Jesper Sundström
  • Daniel Eriksson
  • Malin Hansegård
  • Christoffer Granström
  • David Hakeberg
  • Sofia Lindström
  • Linnea Andersson
  • Annika Glim
  • Anders Ahlbom
  • Mikael Cylvén
  • Kristofer Westling

Poster med taggen "tryffel"

Älska Italien.

Le Tense SassellaDet finns många anledningar att älska Italien. Albatryffel till exempel. Till maträtter med tryffel är viner på nebbiolo ett stensäkert kort, varav de mest kända kommer från Barolo och Barbaresco i Piemonte.

Vi vintervänner drar oss däremot gärna norrut, mot snö och is, till Lombardiet och bästa området Valtellina vid foten av alperna.

Här tillverkar kvalitetsproducenten Nino Negri ett formidabelt rödtjut på druvan nebbiolo, som lokalt kallas chiavennasca, vid namn Le Tense Sassella, 2004 (nr 32341 på SB).

För 126 välspenderade kronor får du en förtjusande klarröd färg, matvänlig och aptitretande syra och en härlig bourgognelik hallonfrukt och klassisk körsbärsarom.

Drick och njut svalt och dekanterat redan ikväll, men kasta gärna in några flaskor i garderoben för lagring.

Till middagens såser och tillbehör är det helt rätt att möta vinets karaktär med en skvätt hallon- eller körsbärsvinäger. De bemedlade kanske river lite färsk tryffel över, vi andra får nöja oss med några droppar tryffelolja. Buon Appetito.

Gottegris eller tryffelsvin?

Nicola Perrelli och Magnus Ahlqvist

Gillar du tryffel. Vi älskar tryffel, speciellt vit Alba-tryffel. Strax är det tryffelsäsong och om du tänker specialimportera egen tryffel och Jetpaka den direkt från Italien kan vi berätta att tryffel förvaras bäst i en burk med risottoris. Fråga Nicola Perrelli (till vänster på bilden), det var han som förklarade det. Han driver förresten en av Sveriges bästa Italienska gourmetrestauranger. Och han har ett ruggigt fokus på just vit Alba. Klicka in på www.divino.se och läs mer!